Моја мајка их је пекла на плотни пећи на дрва. Све је ручно радила, као и ја данас. Она је користила бело пшенично брашно, а ја спелту. Чисту органску.
МЛИНЦИ или КРПИЦЕ су преукусне! Ми, Срби Пречани, радо смо их правили, попут разних других врста теста.
Млинци су диван домаћи прилог уз разна кувана јела, печења, а мени су најдражи кувани у млеку и преливени јогуртом или сиром. Тек тада освоји ме тај прави мирис и укус свеже печеног па прокуваног тањушног теста.



Послала сам фотографије мајци, чекам оцену.
У међувремену крцкамо их као крекере и заиста ниједна слана грицкалица није им равна.
Пун укус спелте је ненадмашан. Колико је боља у односу на сва друга брашна, процените сами.
Од сада је у Завичајној понуди и овај традиционални додатак главном јелу, идеална замена за хлеб на трпези током тог оброка, без квасца, без соде, и наравно, без уља.